Afslanken en leefstijl
Gado Gado met sperziebonen, taugé en rijst
Gado gado met sperziebonen taugé en rijst.
Voor 2 personen / 30 minuten
- 300 g Sperziebonen
- 2 x Ei
- 25 g Pinda's
- 130 g Volkoren basmatirijst
- 2 el Pindakaas
- 1 bosje Bosui
- 1 bakje Taugé
- 1 el Sambal of hot chilisaus
- 1 el Bakolie
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst.
- Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar.
- Kook de eieren 8 minuten met de rijst mee.
- Giet het water af en zet de rijst afgedekt opzij.
- Laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
- Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Je kunt de sperziebonen desgewenst halveren.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom ze in 5 minuten beetgaar.
- Was de taugé in een zeef onder de kraan. Blancheer de taugé door kokendheet water erover te schenken. Spoel direct daarna onder de koude kraan.
- Was de bosui en snijd in hele dunne ringetjes.
- Schep de bosui en de helft van de taugé door de rijst.
- Verwarm de satésaus met de sambal in een steelpannetje op een laag vuur en verdun naar smaak met water (of melk). Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken.
Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schenk wat satésaus erover. Leg er een eitje op en garneer met de rest van de taugé en de pinda's (Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen).
Eet smakelijk!