Afslanken en leefstijl
Gegrilde zalm met mango-avocado salsa |Medisports Etten-Leur
Gegrilde zalm met mango-avocado salsa
Ingrediënten voor 2 personen:
- Zalmfilet en salsa:
- 2 zalmfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 rijpe mango, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1/2 rijpe avocado, geschild, ontpit en in kleine blokjes gesneden
- 1/4 rode ui, fijngehakt
- 1/2 jalapeño, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 eetlepel gehakte koriander
- 1/2 eetlepel vers limoensap
- Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de grillpan op middelhoog vuur.
2. Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
3. Grill de zalmfilets ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar zijn.
4. Maak de mango-avocado salsa door de mango, avocado, rode ui, jalapeño, koriander en limoensap te mengen in een kom.
5. Leg de gegrilde zalm op een bord en voeg de mango-avocado salsa toe.
Voedingswaarden:
Een portie voor 1 persoon bevat:
450 kcal
13 gram koolhydraten
25 gram eiwit
32 gram vetten
Tip: zoek je nog een bijgerecht bij dit recept? Aardappelpuree of geroosterde aardappelen passen goed bij dit gerecht, net als citroenrijst of quinoa.