Afslanken en leefstijl
Heldere champignonsoep
Ingrediënten (voor 6 personen):
- 1 middelgrote of 2 kleine uien
- 1 wortel
- 400 gram (kastanje)champignons
- 1 flinke teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- enkele takjes verse bieslook
- 2 groentebouillon tabletten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1,5 liter water
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Snijden, hakken en knippen:
- Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
- De wortel in fijne stukjes hakken, snijden of raspen.
- Knoflook fijnsnijden en apart houden.
- Bieslook takjes in kleine stukjes knippen en apart leggen.
- Maak de champignons met een borsteltje schoon en snijd ze in plakjes. Grote champignons snij je eerst in tweeën.
Bereidingswijze:
- Doe de olijfolie in een soeppan en zet deze op middelhoog vuur. Als de olijfolie heet is voeg je de ui en wortel toe. Bak zo’n 3 minuten door.
- Voeg dan de knoflook toe en bak die een minuut mee.
- Voeg daarna de champignons toe en bak het geheel nog ongeveer vier minuten.
- Voeg nu het water en de groentebouillon tabletten toe. Breng de soep weer aan de kook en laat hem 8 minuten koken. Voeg in de laatste minuten een theelepel gedroogde tijm en de fijngesneden verse bieslook toe.
- Breng de champignonsoep tenslotte op smaak met het zout en versgemalen zwarte peper.
Optioneel:
- Voor een nostalgische smaak voeg je nog een scheutje Maggi op het laatst toe
- Voor wat extra pit voeg je op het laatst wat chilli poeder toe.
Eet smakelijk!
Wist je dat….
Bieslook echt super makkelijk groeit in je eigen tuin(tje)? Je hoeft er weinig aan te doen en het is een heerlijke smaakmaker in allerlei soepen, salades en schotels. Bieslook barst van de vitaminen en mineralen en is zo smaakvol dat je minder zout nodig hebt om het eten te kruiden. Het is dan ook een ideaal kruid voor een zoutarm dieet.